Den store Ø-tur

Turen starter i Odense og går via Assens, Faaborg, Svendborg (evt. via Ærø), Nyborg og herefter retur igen til Odense. De fleste steder overnatter du én nat, så du når det meste af Syd- og Midtfyn på din tur.

 

Rejseplan

 

Dag 1

Ankomst til Odense på egen hånd

Hvis du har lejet cykel bringes denne til starthotellet. Overnatning i Odense.

 

Dag 2

Odense – Assens

Odense er Fyns hovedstad og er også kendt som HC Andersens fødeby. Tag en slentretur rundt i gaderne og sæt dig derefter på cyklen for at køre fra det urbane storbymiljø til det rolige liv på landet. Du oplever landskabet ad mindre veje og ser for alvor, hvorfor Fyn er Danmarks have. Undervejs passerer du Strøjersamlingen med spændende biler på din vej frem mod overnatning i Assens på kanten af Lillebælt.

 

Dag 3

Assens – Faaborg

Turen går i dag mod sydøst og De fynske Alper. Flere steder er udsigten over vandet formidabel, og undervejs cykler du gennem hyggelige landsbyer og forbi imponerende slotte og herregårde.

Vel fremme i Faaborg kan du nyde havnelivet mens du skuer ud over Det sydfynske Øhav – og måske spotter et sejl fra et gammelt træskib i horisonten.

 

Dag 4

Faaborg – Svendborg (via Ærø)

I dag oplever du Øhavet på nærmeste hånd: du starter dagens etape med en sejltur fra Faaborg til Ærø. En rigtig ø er en ø man sejler til, og sådan en ø er Ærø. Du ankommer til Søby på nordspidsen og cykler herfra til eventyrbyen Ærøskøbing, hvor brosten og bindingsværkshuse er rammerne om en oplevelse i særklasse.

Sidst på dagen returnerer du til Fyn med færgen fra Ærøskøbing til Svendborg.

 

Dag 5

Svendborg

Svendborg er Fyns maritime centrum. ”Træskibsbroen” lige ved Ærøfærgens landingsplads er hjemsted for mange flotte, gamle træskibe og en spændende rejse tilbage i til sejlskibenes tid. Centrum af Svendborg byder på masser af butikker, caféer og attraktioner – og vil du hellere bruge dagen på cyklen er der masser af muligheder for korte og længere ture: Egeskov Slot ligger i bekvem afstand og du kan også kombinere en rundtur på Tåsinge med et besøg ved Valdemar Slot.

 

Dag 6

Svendborg – Kerteminde

Nordpå gennem det bølgende landskab og med Storebælt mod øst. Du kan være heldig at finde vejboder med frugt og grøntsager – og den slags souvenirs er rigtig gode. I Nyborg kan du kigge på Storebæltsbroen og vel fremme i Kerteminde er det oplagt at slentre en tur på havnen og måske finde et sted at spise en brunsviger – en dejlig, fynsk specialitet.

 

Dag 7

Kerteminde – Odense

Dagen i Kerteminde kan sagtens begynde med et besøg hos Fjord- og Bæltcentret, inden turen går retur mod Odense gennem levende bindingsværksmiljøer ad smukke veje.

 

Dag 8

Odense

Sidste dag på ferien kan bruges til shopping og storbystemning – og har du flere feriedage, er det oplagt at forlænge opholdet med et par ekstra dage i Fyns største by.

 

En skitse over ruten

 

Klik på knapperne til højre for at markere ruten på kortet.

Fakta om turen

undefined

Vi tilbyder en tur på 8 dage / 7 nætter.

 

Turen er inklusiv:

  • Overnatning
  • Bagagetransport
  • Servicetelefon
  • Vejbeskrivelse og kort
  • Mulighed for cykelleje.